Haaveet todeksi..

Mitä olisikaan ihminen, ilman haaveita, toiveita ja ideoita?Jostain syystä minua ovat aina viehättäneet perinteikkäät ja vanhat talot, maatilat, kartanot ja huvilat isoine pihoineen. 
Erityisesti punaiset talot viehättävät valkoisine ikkunapielineen. Haaveenani onkin hankkia talo, joka on tällainen "punainen tupa ja perunamaa" luonnon keskellä ja tarpeeksi kaukana tehtaista, ja suurista kaupungeista, kiireestä ja vilskeestä. Tällaisella paikalla on tilaa myös eläimille.


Myös vanha koulu, tai muu vastaava vanha rakennus kelpaa hyvin kodiksi. Tiloihin saa hyvin asetettua vaikka oman ateljeen. :)


Alla kuva Koitsanlahden hovista, jonka mukainen rakennus on mielestäni myös hyvin kaunis. Alla kaunis -48 rakennettu talo. Oikein kaunis mielestäni tämäkin, vaikka ei olekaan punainen.
Talon pihapiirissä on tosin punainen rakennus.. :)


 
Talon sisältä pitää löytyä leivinuuni ja takka ja/tai kakluunit, joiden avulla talon saa pidettyä lämpimänä talvella, vaikka sitten sähköt menisivät poikki! :)

Alla olevissa kuvissa on tuollaisia koristeellisia kauniita kakluuneja (ylempi on Ruotsalaista mallia), mutta ihan sellainen pyöreä yksivärinenkin toki kävisi... tai miksei sitten modernimpi kiviuunikin.
Talon pihalla pitää olla sitten ainakin yksi omenapuu, marjapensaita, kasvimaa ja sellainen "salainen puutarha". . .  :) 


Myös vanha aittarakennus olisi kaunis. En pistä pahakseni myöskään järveä, tai muuta vesistöä lähettyvillä kalastus mahdollisuuksineen ja metsääkin saa ja pitääkin olla ympärillä. Mielellään hyvää sieni/marja metsää. :)
Hmmmm. . . 
Tällaisella paikalla sielu lepää. :)


"Maailman kaikkiin kyliin, joku jää asumaan.
Jossakin otetaan syliin, jossakin odotetaan.


Yksi vain kylistä muista, kodiksi avautuu.
Maailman kaikista puista, yksi on pihapuu."

-Kaskinen-
Toisena haaveena minulla on ollut jo pitkään matkustaminen ja pieni tutustuminen vieraisiin kulttuureihin, josta syystä olenkin ahminut kaikenlaisia tv-sarjoja, jotka liittyvät kyseisiin asioihin. 
"Elää heimojen kanssa", oli sarja, josta todella pidin, mutta myös kotimaista Madventures sarjaa olen tuijotellut monta jaksoa. 
Ainoa asia, mikä minua siinä häiritsee on miesten kiroilun paljous... :-)
Myös Venäjän halki 30 päivässä oli mielenkiintoista katsottavaa. Siinä seurattiin näyttelijä ja televisiojuontaja Ville Haapasalon matkaa läpi Venäjän.


(kuva lainattu Energiakeskuksen sivuilta)

Kreikka vetää puoleensa väreillään, arkkitehtuurillaan, mytologiallaan ja omanlaisella luonnonkauneudellaan.


(kuva lainattu Matka Töysän sivuilta)
Espanjan Barcelonasta tahtoisin nähdä sen hienoa arkkitehtuuria, vaikka muutoin tämä turistiruuhkainen kaupunki ei niin kiinnostaisi ainakaan perhematkana ajateltuna. 

Maaseutu taas olisi asia kokonaan erikseen ja kauniita maisemia löytyisi varmasti sieltäkin. 


Joidenkin Aasian valtioiden, (kuten Intia, Kiina, Japani, Mongolia, Indonesia, Vietnam...) kulttuuri ja ihmiset ovat kiehtoneet minua jostain syystä myös jo vuosia.  


(kuva lainattu Insiders Asia -sivulta)

Islannissa kiinnostusta herättävät tulivuoret ja aidon ja sydämellisen oloiset ihmiset. Myös monta hyvää ja omaperäistä bändiä/artistia on sieltä lähtöisin. Paljon on maita, joissa mielelläni kävisin ja toivon voivani vielä toteuttaa näitä haaveitani matkustamisesta ja saada niiltä hyviä ja rikastuttavia muistoja elämääni! :) 

Näiden haaveiden seuraksi toivon terveyttä, iloa ja onnea, sekä paljon, paljon rakkautta perheeni tulevaisuuteen!