NUKKEKOTI ASKARTELUJA


Tyttöni sai viime jouluna lahjaksi Papan ja mummon itse tekemän nukkekodin, joka on hieman saman mallinen, kuin perinteiset 2-kerroksiset Lundby -nukkekodit. Pappa oli nikkaroinut seinät ja katon, portaat jne. ja mummo oli auttanut ikkunoiden ja ovien teossa ja hieman tapetoinut taloa.. Minä tapetoin ja maalasin sitä sitten hiukan lisää ja tyttö oli onnellinen saadessaan uuden nukkekodin.
Alkuun sinne ei ollut asukkaita ja ajattelin tehdä nuketkin sinne itse, mutta kun tyttö sitten sai syntymäpäivälahjaksi tuollaisen pienen vaaleatukkaisen nuken, niin huomasin, että sehän sopiikin nukkekotiin mainiosti. Ostin sitten tytölle toisenkin tuollaisen nuken ja ne sitä paitsi maksavatkin paljon vähemmän, mitä esim. Lundbyn nukeilla on tapana maksaa. Yksi tummatukkainenkin liittyi mukaan perheeseen, mutta hänestä kuvia ehkä sitten myöhemmin. Projektina olisi tehdä itse nukketaloon lisää huonekaluja. Jotain pientä olemme jo sinne askarrelleet, kuten esim. Keittiöön pienen hyllyn ja wc:hen pesualtaan, kukkapurkkeja ja ruokatarpeita... :)
 Alla olevan kuvan syömiset on tehty taikataikinasta ja maalattu akryyli -ja vesivärimaalein.
 Eteisen seinän maalasin roosan/persikan sävyllä ja lisäksi tein siihen lehtioksa -kuvion.
Nuken takana oleva kukkaruukku on tehty savesta ja maalattu askartelumaalein ja kukat ovat vanhasta kynttilämansetista.
WC:n peili on vanhasta puuterirasiasta irroitettu peiliosa ja pesualtaaseen käytettiin sopivan kokoistapahvipakkausta, joka maalattiin valkoiseksi. Ovet liimattiin erillisistä pahvinpaloista jahelat ovat vanhoja korun osia... Käsienpesuallas on lasitettua keramiikkaa (pieni kulho)...

Jatkoa seuraa myöhemmin... :)

No niin. Nukkekodin keittiö sai nyt uuden pöydän ja sivupöydän. Ruokapöydän kansi on muovikotelon kannesta, jonka päälle liimasin ohutta viilua ja lakkasin sen ruskealla petsilakalla. Jalka pöytään tehtiin pienestä puupalikasta ja niinikään lakattiin.
Reunukset pöydän kannessa on kuvioteippiä.
Sivupöytä syntyi pienestä pahvisesta kosmetiikkapaketista, jonka peitin liimaamalla siihen puisia jäätelötikkuja ja kansi tuli vanhasta ohuesta listan pätkästä. Nämä petsasin samaan sävyyn, kuin pöydänkin. sivupöydän reunoja koristaa ohut luonnonkuituköysi ja toisessa päässä on viilusta ja pahvista liimattu "valelaatikko", jonka ripa on juomatölkin metallia.

Uusi asukaskin saapui tytön nukkekotiin... :)

Muutama pieni uusi esine syntyi tytölle nukkekotiin ystävänpäivän kunniaksi. :)


Kirjoja varten tarvitsin ohutta pahvia/kartonkia, ohutta kangasta, paperia, liimaa, saksia, neulaa ja lankaa, sekä vedenpitävän tussin...
Näiden näpertely veikin yllättävän kauan aikaa... :-)

 Kukkapurkki syntyi vanhasta mansetista irrotetuista kukkaoksista, pienen muovipullon korkista ja nappihelmestä (pohjana ruukussa). Ruukun täytteenä on muovailuvahaa ja oksat on kiinni siinä liimalla. Päällystin vielä muovailuvahan pakurikääpärouheella, liimaten sitä pintaan kiviä/multakokkareita näyttelemään. Tähän olisi käynyt myös esim. hieno hiekka, tai kahvinpurut. 
Lopuksi maalasin purkin kuultavaksi valkoisella askartelumaalilla.
Alla olevan kuvan pieni vispilä syntyi korujen tekoon käytettävästä rautalangasta.Tämä kakluuni syntyi nukkekodin olohuoneen nurkkaukseen löytämästäni sopivan mallisesta puupalasta.
Pintaan se sai askartelumaalia ja luukut tein lämpökynttilän kiposta leikaten ja maalasin ne kultamaalilla. :)

Tytölläni on yksi vanha pienikokoinen satukirja, joka on joskus aikoinaan maksanut 70 penniä. Mieleeni tuli ottaa kuvat kirjan kaikista sivuista kansineen, jotta voisin tehdä siitä miniatyyri -version nukkekotiin. Samalla otin kuvan myös Fazerin suklaalevyn paperikääreestä, joten nukkekotiin saatiin nyt myös suklaalevy. :)

Jälkeenpäin huomasin, että kirjan kuvat/sivut eivät tulleet ihan oikeaan järjestykseen, mutta ihan hyvä se on noinkin. ;)

~*~

Tässä valmiit tuotteet. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)