keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Paperihelmiä :)

Innostuin kokeilemaan löytämälläni ohjeella paperihelmien tekoa. Aluksi helmien teko vähän takkuili, mutta kun pääsin paremmin vauhtiin, niin niiden kieputtaminen sujui jo hyvin. Kivaa iltapuuhaa ja samalla hyvää kierrätystä!
Leikkasin siis suikaleita vanhan kirjan sivuista ja karttakuvasta, jotka olivat toisesta päästä kapeampia ja toisesta leveämpiä ja kieputtelin suikaleet sitten leveämmästä päästä alkaen grillitikun ympärille. Lopuksi suikaleen kapea pää kiinnitettiin liimalla, jonka jälkeen jokainen helmi lakattiin huonekalulakalla. Näin helmiin saatiin kova ja kestävämpi pinta.


Kartasta leikatuista suikaleista tehdyistä helmistä tuli kauniin värisiä. :)Lisää helmiä tein vanhan kirjan kellastuneista sivuista. 
Kaulanauhaan laitoin vuoronperään kumpaakin helmityyppiä ja lisäksi puisia soikeita helmiä (kaikkiaan 45 kpl:tta).
Alla valmis koru, joka on tehty joustavaan silikoninauhaan kokonaan kierrätetyistä materiaaleista! Sitä voi pitää myös rannekoruna, kun sen kiepauttaa kerroksittain ranteeseen. 

Ei kahta samanlaista. :)Kun vauhtiin päästiin, niin tein vielä tällaisen laukkukoristeen, johon tuli paperihelmien lisäksi myös pari luonnonkivihelmeä, sydänriipus, nauhaa ja muuta nättiä.
Tämäkin syntyi pääosin kierrätetyistä materiaaleista. :)Kauniita talvipäiviä ja iloa käsitöistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)